Sekstoerisme groeit op Ibiza

  • Home
  • Sekstoerisme groeit op Ibiza

Half uur, 80 euro. 20 minuten, voor 50”

Ibiza wordt steeds populairder als bestemming voor sekstoerisme, dat blijkt uit het programma Punto de Mira dat deze week op de Spaanse zender Canal Cuatro is uitgezonden. “Er komen drie miljoen toeristen per jaar naar Ibiza, en die zijn nou eenmaal bereid om een fortuin te besteden, daar hoort prostitutie tegenwoordig helaas bij,” zo vertelt de presentator van het programma.

In het programma worden meerdere taxichauffeurs geïnterviewd. Zij leggen uit dat er “te veel” prostitutie op het eiland is en dat het vooral wordt uitgeoefend aan de deuren van nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden. Volgens bronnen zijn worden er zelfs lokale eilandbewoners commissies betaald om toeristen naar huizen of clubs te brengen waar sprake is van prostitutie.

Het programma verklaart dat er in de zomer wel 300 tot 400 prostituees door de straten van Ibiza aan het werk zijn. Zij bevinden zich vooral in het centrum en in de haven.

“Door heel Spanje is het meest straatprostitutie te vinden op Ibiza. Het begint steeds meer op Thailand te lijken. De afgelopen vier jaar is het aantal straat prostituees verdubbeld op het eiland. In de zomer is het gekkenhuis,” legt de presentator van het programma uit.

De verslaggever van Canal Cuatro interviewt ook een prostituee die in het centrum van Ibiza stad werkt. “Ik verdien soms wel 1000 euro op een avond, en ik heb van mei tot aan september wel 50.000 euro gespaard,” vertelt het meisje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *