Schildpad uit net gered

  • Home
  • Schildpad uit net gered

schildpadIBIZA – Twee politieagenten die op dinsdagmiddag aan het zeilen waren merkten een schildpad op die verstrikt was in een vissersnet.

Het bleek te gaan om een zelf geïmproviseerd net wat door lege plastic flessen drijvend gehouden werd. De Karetschildpad zat mijn zijn achterpoten verstrikt. De mannen bevrijdden het dier niet meteen, maar sneden het net stuk om vervolgens op de kant rustig het dier te bevrijden uit zijn benarde positie.

Daar werd het dier overgenomen door Veronica Nunez van het Centrum voor herstel van zeedieren (CREM) van Cap Blanc. Het dier zal verzorgd worden en gevoed worden met inktvis om weer op krachten te komen en als alles goed gaat zal hij over ongeveer een maand weer in vrijheid gesteld worden. Het beest is gezien de afmeting van 55 centimeter ongeveer tien tot vijftien jaar oud. De soort kan wel 67 jaar oud worden.

Dit is de eerste schildpad teruggevonden door het CREM dit jaar, in 2014 werden er vijf van dergelijke dieren aangetroffen; in november vorig jaar de laatste.

Nunez laat nog weten dat het erg belangrijk is dat mensen die een verstrikt die aantreffen niet zelf proberen het dier te verlossen maar altijd 112 moeten bellen zodat experts het dier kunnen behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *