Scheiden afval stranden werkt

  • Home
  • Scheiden afval stranden werkt

gescheiden-afval-formentera-strandFORMENTERA – De hoeveelheid licht afval die op Formentera op de stranden gescheiden wordt ingezameld is opgelopen tot 23 ton dit seizoen. Over het hele eiland staan op de stranden bakken voor het gescheiden deponeren van afval.

Volgens gegevens van het ministerie van milieu is er in de piek maanden veel afval gedeponeerd door strandbezoekers: 4.400 kilo in mei 6.100 kilo in juni, 7.020 kilo in juli en 5.420 kilo in de eerste 20 dagen augustus.

Het raadslid Silvia Tur, was tevreden over deze resultaten, “hieruit blijkt dat het de moeite waard is dat we de nieuwe bakken geplaatst hebben. Deze bakken worden duidelijk beter gebruikt dan de oude. De mensen zijn bewuster van het nut om afval in de bakken te deponeren en scheiden het bovendien ook nog.”

Silvia Tur herinnert er ook nog aan dat de oude bakken groter waren en omdat er niet gescheiden werd kwam alles er in terecht waardoor de bakken zo zwaar werden dat sommigen niet vervoerd konden worden door de afhalers want die zakten weg in het zand van het strand.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *