Santander fuseert met Banesto en Banif

  • Home
  • Santander fuseert met Banesto en Banif

santanderDe Spaanse bank Santander fuseert met Banesto en Banif. De commerciële activiteiten van de gezamenlijke banken zullen voortgaan onder de naam Santander. Er worden in totaal 700 filialen gesloten.

Over wat deze fusie en bijkomende sluiting van bankfilialen betekent voor het personeel, werd nog niets in detail bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het totaal aantal werknemers op progressieve wijze verminderd zal worden. Men herplaatst mensen of vertrekkend personeel wordt niet vervangen.

De fusie zal in de loop van 2013 compleet zijn en in het derde jaar na samengaan levert deze 520 miljoen euro op. Santander, de bank die wordt geleid door Emilio Botín, heeft internationaal gezien 14.000 filialen verspreid over 12 landen, waaronder Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Polen, Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

Dat Banif nu een onderdeel wordt van Santander betekent een belangrijke impuls voor het private banking-gedeelte, omdat Banif zich daar exclusief op richt.

santander-filiaal
Santander heeft meer dan 14.000 filialen in 12 landen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *