Sant Josep maakt haar stranden klaar voor het paasweekend

  • Home
  • Sant Josep maakt haar stranden klaar voor het paasweekend

Sant Josep is druk bezig met de voorbereidingen voor het toeristenseizoen, en daar hoort het schoonmaken van haar stranden natuurlijk bij. De gemeente is vandaag van start gegaan om haar stranden grondig schoon te maken zodat alles er met Pasen weer mooi en netjes bij ligt.

Afgelopen winter heeft een schoonmaakploeg bestaande uit drie personen handmatig de stranden onderhouden. Vandaag is echter de gemechaniseerde schoonmaak begonnen.

Het werk wordt ’s nachts uitgevoerd, tussen 02:00 uur en 09:00. De gemechaniseerde schoonmaak is afgelopen nacht al uitgevoerd in S’Estanyol, Punta Xinxó, en in Caló d’en Serral.

Aangezien het paasweekend alweer bijna voor de deur staat heeft de gemeente besloten de schoonmaakdienst te versterken. In plaats van drie zullen er nu negen man elke dag het strand schoonmaken en twee tractoren zijn ingezet om het strand te reinigen. Het voorbereidende werk zal zich voornamelijk richten op het schoonmaken van de droge zone van het strand en het verwijderen van afval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *