15.4 C
Ibiza Town

Sankeys Magna Carta – Volle kracht vooruit

Moet lezen

Psankeys-magna-cartaLAYA DEN BOSSA – Na het succes van Magna Carta vorig jaar met een paar avonden in Sankeys hebben de jongens van Magna Carta dit jaar een vaste aanstelling gekregen op de zaterdagavond. Wij reisden af naar de club in Playa den Bossa om te zien en horen of vorig jaar overtroffen kon worden.

Magna Carta kent haar roots in de underground clubscene van London waar het een grote populariteit geniet onder de clubbers en de avond iedere keer op een andere pop-up venue wordt georganiseerd.

Het feest Magna Carta wordt gezien als een avond waar sterk wordt gepionierd met Deep House. Wij waren er vannacht en met de Deep-house zat het wel goed! De volledige naam van de avond is Magna Carta Adelante.
Adelante betekent in het Spaans zoiets als vooruit en vooruit gaan is wat ze doen als het aankomt op hun invulling van Deep House. De klanken waren rauw en neigde af en toe zelfs richting techno.
Dat hadden we ook wel verwacht toen we Jordan Peak (UK) en Santé (Duitsland) op de line-up zagen staan.
Gevarieerd met verschillende jazz tonen leidde dit tot een bijzonder mooie combinatie en wij waren zeer onder de indruk van de muziek. De tijd vloog voorbij en we hadden eigenlijk helemaal geen notie van de omgeving.
The music was all there was. Om de avond compleet te maken draaide ook Tim Green (UK) en Igluu (UK).

Sankeys is gelegen in het drukke uitgaansgebied in Playa d’en Bossa. In 2011 nam het beroemde Sankeys uit Manchester het stokje over van wat toen nog Le Masque heette.
De club bestaat uit een basement room, een kleiner zaaltje en een terras. De aankleding is donker, rauw; een echte dirty look.
En voor het geval je een vergelijk zoekt met zaken als Space of Amnesia, dit is er simpelweg niet. Voor diegene die er bekend mee zijn, het deed ons denken aan Trouw in Amsterdam.
Het rauwe vertoon met weinig poespas en donkere zaal met praktisch enkel een groot led-scherm maken het de ideale locatie voor het rauwe karakter van Magna Carta.
Wij hadden het gisteren uitstekend naar ons zin en vinden Magna Carta Adelante met hun unieke sound een welkome aanvulling op de vaste clubavonden op Ibiza!
Om jullie een indruk van de sound te geven hebben we hieronder een mix van Jordan Peak en Santé geplaatst. Enjoy!
[soundcloud]https://soundcloud.com/sante/depeche-mode-my-little-universe-sante-remix-columbia-records[/soundcloud]
[soundcloud]https://soundcloud.com/jordanpeak/jordan-peak-balans-podcast[/soundcloud]

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel