Sangria zelf maken

  • Home
  • Sangria zelf maken

SangriaIBIZA – Eén van de meest bestelde drankjes in de zomermaanden op Ibiza is Sangria. Er zijn ontelbare recepten en velen claimen het originele recept in handen te hebben.

Wikipedia helpt ons over deze heerlijke Spaanse drank:
Sangria (Spaans: Sangría) is een Spaanse licht-alcoholische drank. De basis bestaat uit rode wijn of witte wijn op smaak gebracht met vruchtjes, meestal sinaasappel, citroen, appel, perzik of ananas en soms ook, maar minder vaak, met meloen, mango of grapefruit. Het wordt aangevuld met suiker, honing en vers vruchtensap. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. Meestal wordt er extra alcohol aan toegevoegd, bijvoorbeeld likeur of brandewijn of andere sterk alcoholische dranken.

De drank wordt geserveerd in een karaf, traditioneel met ijs en een houten lepel om de vruchtjes van de bodem te halen. In koudere landen als Nederland en België wordt sangria in het algemeen in de warme jaargetijden gedronken.

In Catalonië maken ze een eigen variant op de Sangría met de mousserende cava in plaats van rode wijn, een variant die we op Ibiza ook steeds vaker tegen komen.

ingrediënten sangría:

– 1 liter rode
– 2 verse perziken
– 1 appel
– 1 peer
– ½ verse ananas
– 2 citroenen
– 1 oranje
– 1 glas cognac
– 4 eetlepels bruine suiker
– een snufje nootmuskaat
– ½ liter frisdrank zonder koolzuur

voorbereiding sangría:

Om lekkere verfrissende sangría recept bereiden, nemen we een goede grote komt en gieten daarin de wij. De citroen persen we uit en mengen we vervolgens met de wijn. Nu voegen we een sinaasappel en een citroen in partjes gesneden toe, net als het andere in blokjes gesneden fruit. De suiker los je op in wat heet water en voeg je dan toe. Vervolgens voeg je stuk voor stuk de rest van de ingrediënten toe en roer je het geheel goed door elkaar.

Nu laat je het mengsel tenminste twee uur afgedekt staan zodat de drank én de vruchten goed op smaak komen.

De sangria dien je op in een glas met wat ijsklontjes en eventueel een klein beetje soda (water met bubbels).

Salud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *