Sangria beschermd

  • Home
  • Sangria beschermd

sangriaAls de populaire drank sangria elders in de wereld is gemaakt, dan moet het anders genoemd worden. Dit heeft het Europees Parlement in een uitspraak bekend gemaakt vorige week.

Een beschrijving die werd voorgesteld was “Gearomatiseerde drank”, en het etiket moet duidelijk het land van herkomst te geven. Verrassend is dat de wetgeving werd aangenomen door een grote meerderheid, met 609 leden stemden voor, met 71 tegen en vier onthoudingen.

De oorsprong van de sangría is niet helemaal bekend maar algemeen gaat men er vanuit dat de sangría ergens in de 18e eeuw is bedacht door de Britten die een drank genaamd sangaree bedachten in de Britse kolonies in Amerika. Vanaf 1850 werd de drank meegebracht naar Spanje en groeide daar uit tot wat het nu is. Er is een andere versie in omloop die zegt dat bij de maaltijden tussen de middag wijn werd gedronken en om deze voor de kinderen minder sterk te maken er gaseosa werd bijgedaan. Later wilde men de drank voor volwassenen weer sterker maken en werd er likeur of brandewijn bijgedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *