12.8 C
Ibiza Town

San Rafael hunkert naar een eigen plein

Moet lezen

weg-door-rafaelBewoners en omwonenden van het dorp San Rafael op Ibiza hunkeren naar een eigen, centraal gelegen, plein in het dorp.

Het dorp wordt nu doorkruist door een doorgaande weg richting San Antonio met halverwege een afslag naar Santa Agnes.

Er is in het dorp wel een plein maar de ligt vlakbij de kerk en die is in een soort zijstraat hoger gelegen. Het is een gezellig dorp, maar de weg dwars door het dorp verstoort deze gezelligheid. Bovendien is het organiseren van activiteiten zoals een markt of braderie altijd lastig. Er zijn wel wat verbeteringen gaande zoals de verbreding van de stoepen en de aanleg van een stoep van het dorp naar het voetbalveld, maar toch blijft de weg dwars door de gemeente de mensen een doorn in het oog.
San Rafael blijft dus wachten op het dorpsplein, een gemeentelijke project waar veel over gesproken en vergaderd wordt, maar waar geen beweging in zit. Zeker niet op de laatste plaats zorgt de economische crisis dat het budget voor een grootschalig project uitblijft. Wanneer de dorpskern autovrij gemaakt zou worden, moeten er een flink aantal zaken grootschalig worden aangepast zoals het treffen van parkeervoorzieningen voor bewoners en alternatieve routes voor het doorgaande verkeer. Voorlopig zullen de inwoners dus nog moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel