Ryanair voor zakenmensen

  • Home
  • Ryanair voor zakenmensen

ryanair-hekIERLAND – Zakenmensen zijn vaak best bereid om economy te vliegen, maar de stap naar een vlucht met Ryanair is voor velen vaak net te groot. Ryanair gaat deze mensen lokken met meer comfort.

Ryanair is vaak spotgoedkoop, maar daarvoor betaal je dan ook een prijs. Rennen vanuit de bus naar het toestel voor een goed plekje, knieën in je rug, gesteggel over de afmeting van je handbagage en ga zo maar door. Reden genoeg voor de zichzelf respecterende zakenman om niet te boeken bij de Ierse prijsvechter.

En daar wil Ryanair verandering in brengen en een graantje meepikken van de markt zakelijk vliegverkeer. En dat wil ze gaan doen door de zakelijke reiziger te lokken met een iets duurder ticket. Daarvoor krijgt de zakenman of vrouw iets meer beenruimte, mag er iets meer handbagage meegenomen worden en kan het reisschema zonder extra kosten tot op de dag van vertrek nog worden aangepast.

Een goede zet, want in de tijd van de economische crisis bezuinigen veel bedrijven op hun vliegkosten. Er is al een enorme daling van het aantal zakelijke reizigers die voor business class kiezen. Of Ryanair de tickets ook naar Ibiza op zakelijke wijze gaat aanbieden is nog niet bekend. Het computersysteem is vorige week woensdag aangepast en in gebruik genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *