16 C
Ibiza Town

Ryanair toestanden

Moet lezen

ryanairNaar wat eerder deze week bekend werd moesten op 26 juli drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Ryanair een noodlanding maken wegens brandstoftekorten. De Duitse pilotenvakbond Cockpit komt met een conclusie: Ryanair zet de piloten zwaar onder druk om brandstof te besparen en schendt op deze manier de pilotenrechten.

Een vliegtuig moet een wettelijk minimum aan kerosine aan boord hebben, maar piloten kunnen ook steeds beslissen om wegens veiligheidsredenen meer brandstof mee te nemen. Dit wordt vaak gedaan wanneer druk bezochte luchthavens worden aangedaan, omdat de kans bestaat dat de vliegtuigen eerst nog rond moeten cirkelen alvorens te kunnen landen.

“Ryanair oefent zware druk uit op de piloten door lijsten op te stellen over hun kerosineverbruik”, zegt Jörg Handwerg, woordvoerder van Cockpit. Handwerg benadrukt dat brandstof “een belangrijke kostenfactor is voor de lagekostenmaatschappijen” en dat over het algemeen “heel wat luchtvaartmaatschappijen” instructies geven aan hun piloten om minder kerosine te verbruiken.

Ryanair zegt dat het niet om noodlandingen ging en verzekert dat alle vluchten uitgevoerd worden met de vereiste brandstofniveaus. Het Spaanse ministerie van Verkeer onderzoekt ondertussen de drie noodlandingen door toestellen van Ryanair.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel