Ryanair schrapt 14 wekelijkse vluchten

  • Home
  • Ryanair schrapt 14 wekelijkse vluchten

ryanair-meisjeDe Ierse prijsvechter Ryanair schrapt 14 wekelijkse vluchten van Ibiza naar de luchthaven El Prat in Barcelona, zo maakte een woordvoerder bekend.

Vanaf 30 maart 2013 zal er per week zeven keer minder heen- en zeven keer minder terug gevlogen worden tussen Ibiza en Barcelona door de budget luchtvaartmaatschappij Ryanair. Er zullen dus op deze lijn 28 frequenties per week overblijven in plaats van de 42 afgelopen zomer, wat neerkomt op ongeveer 33 procent minder. Ryanair is tot het besluit gekomen nadat de Spaanse overheid heeft besloten de luchthavengelden flink te verhogen. Ryanair zegt dat de verhoging ongerechtvaardigd is en betreurt het besluit.

Vanaf de luchthaven van de hoofdstad van de Balearen, Palma, zullen er straks wekelijks 56 minder vluchten zijn naar zowel de hoofdstad Madrid en Barcelona.

Het schrappen van zoveel vluchten heeft ongetwijfeld gevolgen op de bezettingsgraad van de toestellen, die toch al niet gering was. Bovendien zal in het kader van vraag en aanbod de prijs van een ticket ook niet echt goedkoper gaan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *