15.4 C
Ibiza Town

Ryanair koopt nog 100 toestellen

Moet lezen

ryanair-hekIERLAND – Grote kans dat je straks nóg meer Ryanair toestellen ziet landen op Ibiza, want RyanAir koopt 100 nieuwe toestellen van Boeing van het type 737-MAX en nam daarnaast ook nog een optie voor nog eens 100 toestellen van hetzelfde type. Met de order is een bedrag van 11 miljard dollar gemoeid.

Dat bedrag verdubbelt als RyanAir besluit de optie te verzilveren. Ryanair acht de uitbreiding van haar vloot is noodzakelijk om de toegenomen concurrentie in Europa voor te blijven. Hoewel de Ierse prijsvechter in mei nog een winst verkondigde een kleine 525 miljoen dollar, was dit de eerste winstdaling die RyanAir in jaren kende. Die winst kan volgens de luchtvaartmaatschappij weer groeien als de vloot ook groeit. De huidige order komt bovenop een momenteel lopende order van 180 Boeing 737-800 toestellen. De vloot zal daarmee groeien tot ruim 500 toestellen. RyanAir mikt er op om in 2025 op meer dan 150 miljoen passagiers te vervoeren.

RyanAir wil wat betreft de winst niet alleen afhankelijk zijn van de groei van de vloot. Ook op gebied van service wil de vloot verbeteringen doorvoeren die zullen leiden tot meer tevredenheid en winst. Zo is een extra tas naast de standaard handbagage sinds kort gratis mee te nemen, is inchecken goedkoper geworden en kunnen er zitplaatsen gereserveerd worden. En sinds kort kunnen zakelijke reizigers onder andere condities mee met de prijsvechter.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel