Rus claimt privéstrand

  • Home
  • Rus claimt privéstrand

prive-strandSAN ANTONIO – Je bent een Rus, onmetelijk rijk en je hebt voor je welverdiende vakanties een pandje gekocht op Ibiza aan het strand. En dan is er niets vervelender dan toeristen die langs jouw strandje zwemen of erger nog, op het strandje zelf komen. Dus dan huur je wat getrainde beveiligers in die de indringers er vanaf slaan. Dit is de weg die Ibiza in is geslagen beste lezers…

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het huis waar een schatrijke Rus de zomer doorbrengt aan Cala Comte blijft voor problemen zorgen. Nadat er eerder deze week een handgemeen was ontstaan tussen toeristen en de particuliere beveiligers van de Rus, werd er opnieuw politie gewaarschuwd door burgers omdat ze bedreigd werden door de heren. Het huis ligt klem aan zee en onderaan de rotsen bij het huis heeft de Rus een steiger laten bouwen om op te kunnen zonnen en om zijn boot aan te meren. Dit heeft hij echter gedaan in het publieke domein en dat is heilig in Spanje. Alle kusten in heel Spanje moeten altijd vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

Zwemmers die ook maar in de buurt komen van de steiger worden bedreigd en beledigd door de kleerkasten die zijn ingehuurd om het illegaal toegeëigende stukje strand te beveiligen tegen ongewenste paupers.

En dat schiet een aantal Spanjaarden compleet in het verkeerde keelgat, dus die waarschuwen dan de Guardia Civil. En die is het een beetje zat om de beveiligers er op te wijzen dat het absoluut niet kan wat ze doen. De eigenaar zelf blijkt overigens toevallig steeds niet aanwezig als de politie ten tonele verschijnt.

Maar het is nog erger want ook het water voor de steiger wordt inmiddels geclaimd door de beveiliging van het huis en iedereen die er voor anker wil, of zelfs maar langsvaart met een jetski of iets dergelijks wordt met dwingende hand verwijderd.

De gemeente gaat nu maatregelen nemen en onderzoeken hoe ze van de illegaal aangelegde steiger af gaan komen. De gemeenteraad gaat hiervoor een procedure opstarten nu iedere poging de eigenaar persoonlijk te spreken is mislukt.

Op Facebook staan inmiddels oproepen van lokale bewoners om vooral in het gebied te varen en zwemmen en gewoon op de plek van de steiger aan land te gaan…
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *