Roemenen het meest talrijk op de Pitiusas

  • Home
  • Roemenen het meest talrijk op de Pitiusas

roemenenRoemenen zijn nu de meest talrijke buitenlanders op de Pitiusas. Volgens de laatste telling die plaatsvond aan het einde van het jaar, zijn er in totaal 4.348 Roemenen geregistreerd op het eiland.

Hiermee nemen de Oostblokkers het stokje over van de Duitsers, die al lange tijd de grootste groep vertegenwoordigden. Het aantal Duitsers is echter gedaald naar 4.167. Italianen zijn ook goed vertegenwoordigd, zo blijkt uit de telling. Zij zijn met 4.007 mensen op het eiland ingeschreven, gevolgd door Marokkanen (3.988) en de top vijf wordt gesloten door Engelsen met 3.531 inwoners. De Balearen is nog altijd de regio met de meeste buitenlanders van heel Spanje. 21,6 procent van de inwoners van de Balearen is afkomstig uit een ander land dan Spanje. In totaal wonen 242.570 buitenlanders in het land.

Over het aantal Nederlanders wat op Ibiza woont zijn bij het INE (Spaans Bureau voor de Statistiek) geen gegevens beschikbaar. En hoewel Nederlanders denken een grote groep op het eiland te vertegenwoordigen, blijkt in de praktijk dat het aantal toch gering is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *