Robin Thicke in Hardrock Hotel

  • Home
  • Robin Thicke in Hardrock Hotel

robin-thicke-hardrockPLAYA D’EN BOSSA – Robin Thicke heeft vrijdagavond geen vrienden gemaakt in het Hard Rock Hotel Ibiza. Zijn op posters groots aangekondigde optreden duurde slechts drie nummers. Daarna hield de Amerikaanse zanger het voor gezien, zo’n 2000 fans in verbijsterring achterlatend.

Robin Thicke stond vorig jaar met het nummer ‘Blurred Lines’ wekenlang op de eerste plaats van de diverse Europese hitlijsten. Het was dus niet verwonderlijk dat de publieke belangstelling in de binnentuin van het Hard Rock-complex voor de Amerikaan groot was. Zo’n 2000 mensen hadden er 40 euro voor over, in de verwachting dat ze een volwaardig concert van minimaal een uur te zien zouden krijgen.
Volgens de tijdschema’s, die her en der bij de horecapunten hingen, zou Thicke tussen half elf en elf uur optreden. Binnen een kwartier was hij echter al weer van het podium af. Dat leverde verbijsterende gezichten en vooral teleurgestelde commentaren op.

Thicke opende met zijn nieuwste single Give It 2 U, een nummer dat in Engeland wel, maar in Nederland de top 40 niet haalde. Daarna bracht hij een ballad van zijn nieuwste album, dat binnenkort uit komt. En met de tot weinig inspiratie verheffende aankondiging ‘okay guys, lets play that shit’ zette hij zijn hit ‘Blurred Lines’ in. Daarna was het een snel ’thank you’ en was Thicke weg. Geen toegift, niets! Leuk was wel dat hij de mensen, die voor aan het podium stonden nadrukkelijk betrok bij ‘Blurred Lines’.
Waar eerder acts als Nile Rodgers & Chic en UB40 wel volwaardige concerten gaven, slaat Hard Rock Hotel met deze act de plank mis. Ook het omlijstende programma oogde merkwaardig. De Bekende Britse BBC-radio-dj Pete Tong draaide voor en na Thicke twee best aardige setjes, maar met muziek die niet in Hard Rock Hotel thuis hoort. Hard Rock Hotel is juist alles wat de andere disco’s op Ibiza niet hebben. Geen dance dus, geen EDM, maar oldies, disco en rock. Even leek het erop, dat Pete Tong het na de show van Robin Thicke begrepen had en ‘Don’t Stop Till You Get Enough’ van Michael Jackson inzette. Maar die oldie werd al weer snel gevolgd door dampende dance. Misschien zijn het kinderziektes van het nog maar pas geopende Hard Rock Hotel, dat er verstandig aan doet duidelijke muzikale keuzes te maken. En die ook beter naar het publiek te communiceren dan het deed met de ultra korte show van Robin Thicke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *