Risico sociale uitsluiting wordt groter

  • Home
  • Risico sociale uitsluiting wordt groter

te-huurIBIZA – De hoeveelheid van mensen met een risico op sociale uitsluiting door het gebrek aan huisvesting op Ibiza neemt heel snel toe, zo waarschuwde de Eilandsraad vandaag. De leden waren in vergadering met de zorgsector groep van het Bureau van het recht op huisvesting.

“Er zijn steeds meer gevallen van families die gedwongen met vier of meer mensen in één klein huis wonen omdat ze geen huur kunnen betalen voor een appartement”, zegt vice-president en regionale minister voor Wonen, Viviana Sans.

Volgens haar is de belangrijkste oorzaak de keuze van eigenaren om niet aan lokale bewoners te verhuren, maar om grof geld aan het alsmaar groeiende toerisme te verdienen. Aan de vergadering namen vertegenwoordigers van Volkshuisvesting en Sociale Zaken, Viviana Sans en Lydia Jurado, en raadsleden van alle gemeenten van het eiland deel, alsmede het Balearen Instituut voor Huisvesting en vertegenwoordigers van Caritas en het Rode Kruis deel.

De bijeenkomst diende om oplossingen te bespreken en om de coördinatie tussen de instellingen te verbeteren om een ??betere service te bieden. De afzonderlijke partijen gaan rapporteren aan de overheid, want het is zeer dringend om goede oplossingen te vinden voor de huisvesting van de bewoners van het eiland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *