Renovatie oude panden binnenstad Ibiza

  • Home
  • Renovatie oude panden binnenstad Ibiza

panden-opknapDe gemeente Ibiza heeft ingestemd met contractwerk wat dringende herstelwerkzaamheden inhoudt aan panden in de Oude Stad. Het betreft nummer 5 van de Calle Barcelona en nummer 13 van de Calle Sant Carlos, beiden in het bezit van 1 eigenaar.

De klus wordt begroot op ongeveer 120.000 €. Voor wat betreft de eerste woning, die is gelegen tegenover de haven, hebben de technici gemeld dat de gevels zo ernstig zijn verslechterd dat er gevaar is voor naar beneden vallend metselwerk. Elementen dienen eerst hersteld te worden voor ze opnieuw geschilderd kunnen worden. Het andere geval betreft het 3 aaneengesloten panden en hier heeft  optrekkend vocht veroorzaakt dat een deel van het pleisterwerk nu al naar beneden is gestort. Daarnaast zullen de balkons opnieuw versterkt worden om instorten te voorkomen.

De eigenaar is meerdere malen aangesproken om de werkzaamheden uit te voeren maar zonder resultaat. Nu de gemeente het overneemt, wordt de veiligheid bevorderd en is het bovendien mogelijk om de kosten juridisch te verhalen op de eigenaar. De eigenaar had zelf ook de boel op kunnen knappen en een deel van de kosten terug kunnen vorderen omdat de panden deel uitmaken van een gebied wat beschermd is als werelderfgoed van UNESCO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *