16.2 C
Ibiza Town

Rem op helikoptervluchten

Moet lezen

tagomago-lucht
Tagomago vanuit de lucht

IBIZA – Het State Aviation Safety Agency (EASA) van het ministerie van Ontwikkeling is een tuchtprocedure gestart tegen Kúhn, de eigenaar van de helikopter die gebruikt wordt om passagiers naar het eilandje Tagomago te vliegen.

Het aantal vluchten van- en naar het eiland stijgt ver boven het wettelijk toegestane uit. In de verordening van het luchtvaartverkeer ter plaatse is opgenomen dat er drie landingen per maand plaats mogen vinden, maar in de praktijk is dat vaak enkele malen per dag. Omdat er wel voor alle vluchten een vluchtplan is ingediend, is de procedure in principe eenvoudig want de overtreder toont zelf aan wat hij fout doet. De procedure loopt via Madrid.

Eventuele sancties kunnen echter flink lang op zich laten wachten want de afdeling die de klachten zal behandelen is overbelast. Er zijn namelijk nogal wat klachten over drones, maar ook over lichte- en ultralichte vliegtuigen die landen- en opstijgen zonder vergunning. Een voorbeeld daarvan is de start- en landing van ultralichte vliegtuigjes vanaf een weiland bij een boerderij in Santa Eualaria.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel