Regen en wind weerhoudt vrijwilligers niet van het schoonmaken van de baai van San Antonio

  • Home
  • Regen en wind weerhoudt vrijwilligers niet van het schoonmaken van de baai van San Antonio

Totaal niet ontmoedigd, lieten ze gister het weer geen roet in het eten gooien. Ongeveer 30 vrijwilligers van Ibiza en Mallorca hebben gister het weer getrotseerd en zijn in het water van de haven van Portmany gedoken om de baai van de haven vrij te maken van afval. Het was de vijftiende editie van het “Sant Antoni net te fons” een initiatief van de stad wat elk jaar het afval verwijdend van de zeebodem van de baai.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Dit jaar richten de inspanningen van de deelnemers zich op het havengebied en het strand van El Arenal, waar de helft van een ton afval al is verwijderd.

Rond de klok van 10.00 uur sprongen vijftien duikers in het water, begeleid door twee boten. Met als doel het verwijderen van het grote aantal vuil van de bodem. Er lagen drie boten, die zo goed als vernietigd waren omdat ze er al een jaar lagen. De drie boten zijn geborgen en zullen worden overgedragen aan het afvalverwerkingscentrum.

Net toen ze bezig waren met het naar boven halen van een oude motorfiets, die op de bodem lag, kwam de storm die over een groot deel van Ibiza raasde in volle hevigheid over San Antonio heen. Daarbij werden ze overvallen door regen en hagel. Als gevolg hiervan moesten de begeleidende boten zich terugtrekken in de haven. Hierdoor moesten ook de duikers zich terugtrekken en zal deze motorfiets helaas nog een jaar blijven liggen, aldus de opzichter van het project, Diego Ponce.

Maar zodra de regen was gestopt hebben de vrijwilligers de werkzaamheden op het vasteland hervat op het strand van El Arenal. Daar hebben ze een overvloed aan afval, voornamelijk flessen en blikjes, verwijderd. Deze spoelen aan als het tij zich keert, wat elk jaar gebruikelijk is rond deze tijd.

Vijftien van de deelnemers aan deze opruimactie komen, net zoals de voorgaande jaren, van de groep Vrijwilligers Sin Fronteras Mallorca (vrijwilligers zonder grenzen). De rest van de vrijwilligers waren mensen uit Ibiza, voornamelijk inwoners van San Antonio.
Alle deelnemers en medewerkers die hebben geholpen hebben ’s middags een maaltijd aangeboden gekregen van het Restaurant Bondi aan de boulevard van San Antonio.

Binnenkort is het de bedoeling dat vergelijkbare schoonmaakdagen worden georganiseerd in Sa Talaia de Sant Antoni (in samenwerking met de gebruikers van Espai Jove) en in Es Broll.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *