15 C
Ibiza Town

Record verlies voor Bankia: 21 miljard

Moet lezen

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Verandering van weer

bankiaDe genationaliseerde Spaanse bank Bankia heeft in 2012 een recordverlies van 21,2 miljard euro geleden. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de bank donderdag presenteerde. Het negatieve resultaat kwam mede tot stand door afschrijvingen die de bank moest doen ter waarde van 26,8 miljard euro. Het recordverlies is tevens het grootste verlies dat ooit door een Spaans bedrijf werd geboekt, zo meldt de Telegraaf.

De nationalisatie van de bank in mei van vorig jaar manoeuvreerde Spanje in de positie waarin het land afhankelijk werd van Europese steun. Van het totale steunpakket van 100 miljard euro dat Spanje verlangde van het steunfonds kreeg Bankia 18 miljard euro.

Topman José Ignacio Goirigolzarri verwacht met dat bedrag vanaf 2015 weer zwarte cijfers te kunnen schrijven. Dat hoopt hij onder meer te bereiken door 39 procent van zijn vestigingen van Bankia te sluiten. Daarnaast zet de bank 6000 personeelsleden op straat.

Over 2013 is Goirigolzarri positief gestemd. ,,We zijn het jaar goed begonnen, hebben fors gesaneerd en worden weer gezond. De weg omhoog is weer in zicht.’ De topman verwacht dan ook binnenkort te kunnen beginnen met het terugbetalen van de verkregen staatssteun.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!