Recept Mojito

Zelf Mojito makenMojito, het is vaak 1 van de duurste drankjes die je kunt bestellen bij een bar of een club. De prijs wordt mede bepaald door de verse ingrediënten, maar zeker niet onbelangrijk is de lange bereidingstijd aan de bar. Want een goede Mojito klaarmaken kost wel even tijd.

Wij gaan het vandaag zelf doen.

Ingrediënten Mojito

 50ml Bacardi rum

Sodawater
Crushed Ice
2 Partjes limoen
10 tot 12 muntblaadjes
2 theelepels rietsuiker
Scheutje suikersiroop
Munt voor garnering
Longdrinkglas
Lange theelepel
Muddler/stampertje

Bereiding Mojito

Knijp de partjes van een halve limoen in een longdrink glas uit. Voeg de limoendelen en 10 muntblaadjes toe. Voeg 10 ml. suikersiroop en 2 theelepels rietsuiker toe. Stamp nu de ingrediënten 10 seconden voorzichtig aan. Vul het glas voor zo’n driekwart met crushed ice. Voeg nu 50ml Bacardi toe aan het glas en roer het geheel goed door met een theelepel.

Vul nu nogmaals aan met crushed ice en vul het glas af met koolzuurhoudedn mineraalwater. Garneer met de overige muntblaadjes of munttopje en een rietje.

Tip: Gebruik in plaats van normale Bacardi voor een pittige Mojito Bacardi Reserva of een frisse Mojito Bacardi Razz (voeg voor een Razz Mojito een aantal verse frambozen toe).

Hoe maak je je eigen suikerwater? Neem 1 kilo suiker en 1 liter water. Los de suiker of in warm water. Mix het goed.  Laat de siroop afkoelen en zet het in de koelkast. Giet het in een lege fles en je hebt één liter suikersiroop.

Goed je best gedaan? Dan is dit het resultaat:

Een zelf gemaakte Mojito

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *