15 C
Ibiza Town

Rajoy stelt groei opnieuw bij

Moet lezen

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Verandering van weer

rajoy-stelt-groei-bijDe Spaanse premier Rajoy stelt de verwachting voor economische groei in Spanje opnieuw bij. In een interview met de regeringsgezinde krant El Mundo zegt hij te verwachten dat het pas in 2014 economisch beter gaat, in plaats van in 2013, zoals hij eerder voorspelde.

In dit interview rept Rajoy met geen woord over 2013. Blijkbaar is de premier inmiddels wat minder hoopvol gestemd. En dan is het nog maar de vraag of het de Spaanse regering lukt in 2014 om de economie weer iets te laten groeien.

De uitspraak over groei in 2014 is opvallend, omdat Rajoy tot 2014 150 miljard moet bezuinigen. De Spaanse minister van economie De Guindos beloofde eerder dat de economie aantrekt in de tweede helft van 2013. De Spaanse premier Rajoy kwam een jaar geleden aan de macht met het verhaal dat de werkloosheid de schuld was van de socialistische premier Zapatero. “Na een jaar Rajoy is de werkloosheid in Spanje flink is toegenomen, bijna op de grens van 6 miljoen”, vervolgt hij.

En dan moet er worden hervormd. Rajoy heeft het over stimuleringsmaatregelen. Maar hoe dan, met al die bezuinigingen op het programma? “Als hij een idee had, zou ik niet weten waarom hij het in dit interview vaag houdt. Als we heel eerlijk zijn, lijkt het erop dat er maar bitter weinig ruimte is voor hervorming. Rajoy geeft ook weinig blijk van een visie. Sommige andere landen hebben toen zij in problemen zaten, het onderwijs en onderzoek gestimuleerd. Daar moet je het van hebben in de toekomst en juist daar heeft Rajoy gigantisch in gesneden.”

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!