Qatari in de wateren van Ibiza

  • Home
  • Qatari in de wateren van Ibiza

qatariIBIZA – Zoals iedere zomer laten de onmetelijk rijken zich graag zien op en rond het eiland Ibiza en ook in 2016 worden er weer megajachten gesignaleerd langs de kust. Het 200 miljoen kostende megajacht Al Mirqab lag gisteren voor anker bij Figueretas.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De Al Mirqab is eigendom van de koninklijke familie van Qatar en telt een lengte van 133 meter. Het 18 meter brede megajacht bereikt een topsnelheid van 20,3 knopen. Het jacht werd gebouwd voor oud- premier minister van Qatar Hamad bin Jaber Al Thani. Op het jacht vieren de koninklijke Qatari hun vakantie. De emir van Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani, is met zijn 36 jaar de jongste monarch van de wereld.

Het megajacht, eerder deze week al gezien bij Menorca, behoort tot de top tien van meest luxe jachten ter wereld en is gebouwd op de Duitse scheepswerf Peter Schiffbau Wewelsfleth. De boot heeft een helikopterplatform, een overdekt zwembad, bioscopen, bars en een jacuzzi.

Voor de 200 miljoen dat het schip koste hoeft de familie overigens geen veertje te laten want het vermogen van de koninklijke familie van Qatar wordt geschat dat meer dan 2.000 miljoen dollar. Dat fortuin hebben ze vergaard dankzij de olie die er uit de grond spuit.

mirqab-5 mirqab mirqab-3 mirqab-2 mirqab-1
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *