Protesten tegen olie boringen

  • Home
  • Protesten tegen olie boringen

olie-neeOok Ibizavandaag sluit zich aan bij de protesten tegen de op handen zijnde olie boringen in de straat van Valencia. Verder in dit artikel een link naar de petitie.

Milieu organisaties hebben grote vrees dat alleen al de installatie van een boordplatform het onderwaterleven onomkeerbaar zal verstoren in de wateren bij Ibiza. De ultrasone geluiden waarmee dolfijnen communiceren kunnen ernstig worden verstoord, maar ook andere dieren die in de zee leven zullen verjaagd worden als de installatie van start gaat.

En als er natuurlijk iets misgaat tijdens het boren naar olie, dan zijn de gevolgen werkelijk waar niet te overzien. Ibiza en de talloze kleine eilandjes eromheen is voor veel soorten broedvogels een plek om in alle rust hun eieren uit te broeden. Daarnaast zou een ramp met een olie platform voor de kust van Ibiza in één klap het einde kunnen betekenen voor de enige bron van inkomsten voor de lokale bewoners; de toeristen industrie.

Als je net zoveel angst hebt dat het allemaal mis gaat en begaan bent met de lokale bevolking en de prachtige natuur op het eiland en de zekerheid wilt hebben dat we daar met zijn allen nog lang gebruik van kunnen en mogen maken, teken dan de volgende petitie:

PETITIE TEGEN OLIE BORINGEN VOOR DE KUST VAN IBIZA

Dik 6000 mensen gingen je al voor. Namens iedereen op Ibiza, dank je wel!

[embedplusvideo height=”360″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1jd8jkP” standard=”http://www.youtube.com/v/7Am_Ej5PcKI?fs=1″ vars=”ytid=7Am_Ej5PcKI&width=640&height=360&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7226″ /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *