Protest tegen ruiming geiten

  • Home
  • Protest tegen ruiming geiten
Foto: Periodico de Ibiza
Foto: Periodico de Ibiza

IBIZA – Ongeveer vijfhonderd mensen hebben gisteren gedemonstreerd in de straten van Ibiza en vroegen om het aftreden van de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het ruimen van de geiten op Es Vedra.

De demonstratie was georganiseerd door een aantal groepen die de belangen van dieren vertegenwoordigen, samen met de gezinnen die eigenaar waren van de geiten op de rots.  De demonstranten zijn boos over de brute afslachting van de geiten op de rots Es Vedra. De overheid op haar beurt laat echter weten dat het afschieten de enig manier was om de aanwezige geiten te ruimen. De beesten vangen was een onmogelijke taak omdat de rots Es Vedra een zeer moeilijk toegankelijk gebied is. De beesten vangen zou mensenlevens in gevaar brengen.

De geiten moesten worden geruimd omdat Es Vedra een officieel natuurgebied is en de vegetatie op het eiland, waaronder een aantal uniek plantensoorten, ernstig te leiden had onder de aanwezigheid van de geiten. Toch hadden de eigenaren lak aan dit feit en plaatsten ze gewoon de geiten op de rots zonder daarvoor toestemming te hebben.

Het protest eindigde voor het kantoor van de eilandraad in Ibiza stad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *