15.4 C
Ibiza Town

Promotie lokale producten

Moet lezen

streekproducten
Foto: J.A. Riera

IBIZA – Onder de grote poort van Ibiza stad werden voorbijgangers gisteren door verschillende hostess verleid om te proeven van lokale streekproducten zoals verschillende soorten kaas, koekjes, pikante worst, olijven, amandelen en een verscheidenheid aan wijnen .

Het initiatief van deze actie komt van de overheid van de Balearen die er voor zorgen dat deze promotie de eilanden rond gaat en gisteren was Ibiza dan als eerste aan de beurt. De burgemeester van Ibiza, Virginia Marí, die de plechtigheid bijwoonde, zei dat het belangrijk is voor de economie van de eilanden om de producten op een dergelijke manier te presenteren. Bovendien wordt de consument op een prettige manier bekend met wat er op de eilanden gemaakt wordt. Zeer nuttig, ook voor kleine bedrijven.

De ceremonie van gisteren werd gehouden op de binnenplaats van Dalt Vila, die toegankelijk is vanaf de ingang van de Mercat Vell. Er waren verschillende berichten sobrassada, Mahon kaas, amandelen en speciaal brood uitgedeeld. Daarnaast konden voorbijgangers proeven van veel lokale wijnen en likeuren. Een het evenement werd een fotowedstrijd gekoppeld om nieuwsgierigen aan te moedigen een foto op de sociale netwerken te plaatsen tijdens de proeverij. De drie winnaars krijgen een selectie van de gepresenteerde producten en een t-shirt.

Na het passeren van Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera, zal de tour eindigen op 4 september in Valldemossa.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel