15.4 C
Ibiza Town

Privatisering ITV kost burger geld

Moet lezen

itv-apkIBIZA – De minister van Arbeid, Handel en Industrie, Vicent Roig, liet gisteren aan de Kamer weten dat wanneer aan het einde van dit jaar het beheer van de Technische Dienst van de Inspectie van het voertuig (ITV) geprivatiseerd wordt, dit een prijsstijging van bijna 18% tot gevolg zal hebben.

Momenteel kost de verplichte ITV € 23,90 en dit zal dan komen op € 28,13. Roig zei dat de stijging was vooral te wijten aan de toevoeging van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Omdat de dienst nu in handen is van de overheid, wordt het bedrag niet met btw belast. Hij liet wel weten dat burgers in Mallorca (€ 36,40 ) en Menorca (€ 34,21) al meer betalen.

Voor de privatisering is een flinke operatie nodig. Er moeten diverse mensen worden opgeleid, want het hele bedrijf bestaat uit 35 mensen. Deze staan in totaal voor 9 ton op de loonlijst. Een aantal politieke partijen in de regering zijn fel tegen de privatisering, onder andere omdat zij een prijsverhoging ongepast vinden. Bovendien zijn ze bang dat bepaalde bedrijven er te veel belang bij hebben om de boel te privatiseren.

Maatregelen zijn echter ernstig nodig, want de wachttijd voor een keuring kan zomaar oplopen tot 4 maanden.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel