Prijs voor benzine aan de pomp gedaald

  • Home
  • Prijs voor benzine aan de pomp gedaald

benzineprijsDe benzineprijzen blijven een klein beetje zakken. De prijs voor reguliere benzine daalde 0,2 procent en die van diesel 0,7 procent. Dit blijkt uit gegevens uit het Europa Press Oil Bulletin van de Europese Unie (EU). De daling is gemeten over de laatste vijf weken.

Voor een liter benzine betalen we nu € 1,407 en dat is 2,8 procent minder dan een maand geleden toen we nog € 1,4353 betaalden. De diesel is tot € 1,360 gedaald en dat is 2,6 procent minder dan vorige maand.

Benzine kost slechts 0,5% meer dan in januari en de prijs ligt ver onder de 6%-markering in dezelfde week vorig jaar, toen er een piek was in verband met het feest van 12 oktober.

Intussen is de prijs van diesel is 0,1% lager dan in januari en 3% lager dan in dezelfde week vorig jaar. Deze brandstof kost nu 4,7 cent per liter minder dan benzine, terwijl dit een jaar geleden slechts 1,2 cent was.

In het huidige scenario vul je een voertuig met een tank van 55 liter (het gemiddelde) voor € 77,3 5.

De brandstoffen in Spanje zijn nog steeds lager dan het EU-gemiddelde, waar een liter benzine ??€ 1,545 kost. Voor een liter diesel betaal je in Spanje € 1,439 ten opzichte van een Europees gemiddelde van € 1,424.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *