15 C
Ibiza Town

Postbode smokkelt drugs

Moet lezen

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

postbode-drugsEen postbode, werkzaam bij het kantoor aan de Avenue Macabich Isidor in Ibiza stad, dacht het ei van columbus gevonden te hebben met zijn smokkel methode. Toch liep hij tegen de lamp.

De 37 jarige man liet pakjes met drugs vanaf het vaste land naar Ibiza sturen die voor wat betreft het adres binnen zijn wijk vielen. De geadresseerden bestonden echter niet waardoor het pakje, de brief of de envelop onbestelbaar weren en mee gingen naar huis waar de inhoud geleegd werd door de beambte. Zouden de pakketten onderschept worden dan zou hij niet de verzender zijn, maar ook niet de ontvanger. Toch kwam de nationale recherche de man op het spoor en na enkele weken zijn telefoon en die van zijn vriendin getapt te hebben werd hij aangehouden.
Bij zijn aanhouding trof de Guardia Civil 314 gram MDMA, 53 gram hasj,  150 gram marihuana en 39 gram cocaïne aan, alsmede een precisie weegschaal en in zijn nachtkastje bovendien nog eens 280 gram xtc tabletten. De verdachte voerde nog aan dat hij in die tijd zelf verslaafd was aan de coke en daarom was overgegaan tot de smokkel, maar het openbaar ministerie toonde weinig medelijden en eiste acht jaar onvorrwaardelijk en een boete van 100.000 euro.

De smokkelwerkzaamheden vonden plaats tussen november 2007 en januari 2008.

postbode-drugs
De in beslag genomen spullen

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!