Portiers vragen hulp gemeenten

  • Home
  • Portiers vragen hulp gemeenten

BouncerIBIZA – De vereniging van club beveiligers Balearen (Acaaib) en de vereniging van professionele beveiligers Transactie Eivissa (ASE), hebben steun gevraagd aan de gemeente. Hun punt is de gigantische drukte in sommige zaken.

De enorme menigten zijn volgens de portiers niet meer te handlen en zeker niet in het geval van grote calamiteiten. Volgens de portiers wordt er door veel clubs met regelmaat de wet overtreden door te veel mensen binnen te laten. Ook worden er vaak hogere prijzen berekend dan de van te voren bepaalde prijzen voor consumpties en in ontelbare gevallen staat het volume van de clubs veel te hoog, met als gevolg dat er boze omwonenden komen klagen.

En er is nog meer aan de hand in portiersland want bij veel zaken zouden portiers als beveiliger aan het werk zijn zonder dat ze daarvoor de juiste papieren hebben. Een slechte zaak, want zonder deze papieren zijn de illegale werknemers wellicht ook niet in het bezit van een EHBO diploma.

Omdat de overheid een controlerende taak heeft inzake beveiligers die werkzaam zijn op het eiland, hebben de professionals daar nu aan de bel getrokken. De partijen komen volgende week nog een keer bij elkaar voor een gevolggesprek.

Foto: google images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *