Politie maakt einde aan eerste bootfeest

  • Home
  • Politie maakt einde aan eerste bootfeest

mijnenjagerDouane Surveillance Services en de Guardia Civil hebben gisteren op last van het GEN-GOB een einde gemaakt aan een bootfeest. Volgens insiders slechts het begin.

De boot, een oude militaire mijnveger die wordt verhuurd als party boot aan organisatoren, was voor zevenen uit de haven van San Antonio vertrokken om de zonsopgang bij Formentera te zien. De overlast was echter dusdanig en de mogelijke milieuschade in het reservaat Es Vedranell en Illots de Ponent, dat er werd besloten om in te grijpen. Ook dit bootfeest stond geregistreerd als een excursie omdat daarvoor eenvoudig een vergunning te verkrijgen is. Bij controle bleek echter dat het doel excursie niet was waarvoor de boot was uitgevaren. Er werden diverse flyers en posters verspreid en op de social media wordt duidelijk gesproken over een dance feest. En precies dat is wat niet is toegestaan zonder de juiste vergunning.

De overheden zijn al geruime tijd bezig om het sterk aantal groeiende bootfeesten te beperken. Dit is het eerste feest wat gedwongen werd te stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *