Politie gebruikt drones om illegale strandverkoop op Formentera te bestrijden

  • Home
  • Politie gebruikt drones om illegale strandverkoop op Formentera te bestrijden

Afgelopen week heeft de politie van Formentera besloten om drones in te zetten bij een speciale operatie tegen de straatverkopers op het strand ses Illetes in Formentera.

 

Dankzij de beschikbare videobewaking was het mogelijk om de schuilplaatsen van een grote hoeveelheid verkoopproducten op te sporen. Dit maakte interventie en inbeslagname mogelijk, en hierdoor konden veel  van deze illegale activiteiten gestopt worden. Bovendien kon men, dankzij de informatie die via de drones beschikbaar was, nu ook een aantal van de verkopers zelf  lokaliseren en de bijbehorende klachten indienen.

 

Niet alleen de verkoop van namaaktassen als Gucci, Louis Vuitton en Chanel op het strand is illegaal. Ook mag het verkopen van alcoholische dranken, frisdranken en eten niet volgens de wet op de stranden van Formentera. Verder werden er jurkjes, pareo’s, en parasols in beslag genomen.

 

Een woordvoerder van de politie benadrukt het belang van de strijd tegen straatverkopers en zegt: “Deze illegale activiteit van plaatselijke handel schaadt en gaat tegen het beeld van rust waarvan we willen dat onze toeristen van kunnen genieten.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *