Politicus Vincent Torres wil deze zomer auto’s beperken op het eiland

  • Home
  • Politicus Vincent Torres wil deze zomer auto’s beperken op het eiland

De minister van het Consell d’Eivissa, Vincent Torres, wil dat de regering maatregelen neemt om het aantal auto’s op Ibiza te beperken. Volgens Torres wordt het elk jaar steeds drukker op het eiland en duurt het steeds langer om met de auto ergens heen te gaan. Maar behalve vervelende files, maakt Torres zich pas echt zorgen om het toegenomen aantal verkeersongelukken. Afgelopen zomer was er een record aantal slachtoffers gevallen op de wegen, en volgens Torres komt dit door de gemakkelijke toegang van voertuigen op het eiland.

“Het is duidelijk dat in het hoogseizoen de wegen op Ibiza totaal geblokkeerd zijn door auto’s. Dit moet nu echt gaan veranderen,” zegt Torres in een persbericht.

Ook verklaart Torres dat de wet van duurzaamheid misschien werkt op Formentera, maar dat Ibiza zich niet met dezelfde maatstaf moet meten. “Eivissa is een heel ander gebied, veel groter en complexer. Deze wet zou zeker onvoldoende zijn,” voegt hij toe.

Vincent Torres legt uit dat de Consell al begonnen is met acties om het aantal auto’s te minderen. Alleen is Torres van mening dat zij “veel verder” moeten gaan. Hoewel er nog geen plannen zwart op wit op papier staan, dringt Torres erop aan dat deze kwestie de komende tijd in ieder geval goed bestudeerd moet worden.

“Naast het beperken van privé auto’s moeten we ook een mobiliteitsalternatief hebben. We moeten brede politieke en sociale steun hebben, maar vooral ook die van de gemeenteraden van het eiland,” aldus Torres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *