Poliklinieken nieuwe ziekenhuis maandag open

  • Home
  • Poliklinieken nieuwe ziekenhuis maandag open

bed-ziekenhuisIBIZA – Op maandag 7 juli 2014 gaan de eerste poliklinieken van het nieuwe Can Mises ziekenhuis open. Er staan meteen 116 afspraken gepland, waarvan 35 voor kinderen.

Vanmorgen maakten de CEO van de Health Service, Miquel Tomas, en de manager van de Health Ruimte van Ibiza en Formentera, Ignasi Casas-begeleid door de medisch directeur, Angel Solis, de gedelegeerd bestuurder, Alberto Fernández en de directeur verpleegster, Gimenez-Carolina, in een gemeenschappelijke persconferentie hun plannen bekend voor de activiteiten in het nieuwe ziekenhuiscomplex.

In eerste instantie wordt er gestart met 7 van de in totaal 22 diensten in het ziekenhuis: Dermatologie, Endocrinologie, Interne Geneeskunde, Neurologie, Neuropsychologie, Kindergeneeskunde en Urologie.

Tot deze diensten zal op korte termijn de Reumatologie worden toegevoegd, dat is klaar om te verhuizen vanuit het huidige ziekenhuis, maar deze dienst moet nog wachten op een specialist die momenteel een training ondergaat.

De diensten zijn verdeeld over 30 verschillende ruimtes, gelegen in de kelder (Endocrinologie, Interne Geneeskunde, Neurologie, Neuropsychologie en Kindergeneeskunde) en op de eerste verdieping bezetten dermatologie en urologie er nog twee.

Het nieuwe ziekenhuis biedt een gratis parkeergarage aan: de nieuwe P1 parkeergarage die bijna 450 parkeerplaatsen biedt. Dit als toevoeging op de bestaande P3 (het dichtst bij de huidige ziekenhuis, die een oppervlakte van 5.860 m2 heeft, goed voor 283 voertuigen) en P4 (90 plekken op het dak van het ziekenhuis). Deze werden op 5 december 2013 al in gebruik genomen. De P2 zal nu ook in gebruik genomen worden en deze is goed voor 900 parkeerders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *