Platteland krijgt prioriteit politie

  • Home
  • Platteland krijgt prioriteit politie

prioriteit-plattelandIBIZA – De politie op Ibiza is in de opperste staat van paraatheid gebracht daar waar het gaat om inbraken op het platteland. Het eiland ondergaat een tsunami van inbraken de laatste maanden.

De gemeenteraad van Ibiza was gisteren gastheer van de tweede bijeenkomst over het onderwerp inbraken. Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de verschillende politiekorpsen aanwezig om te spreken over de gigantische hoeveelheid inbraken op het eiland. De bijeenkomst werd geleid door de burgemeester van Ibiza, Rafael Ruiz en de directeur-generaal noodsituaties  van de regering, Pere Perelló. Er werd gesproken over een gezamenlijk optreden.

Bewoners van het platteland bij San Mateu San Rafael, Forada, Corona en Buscastell hebben meer dan 40 inbraken gemeld in zeer korte tijd. Tijdens één nacht werd er zelfs vier keer ingebroken.

De groeiende bezorgdheid van de inwoners heeft er toe geleid tot één van hen, Dani Ripoll, een ??campagne is gestart om handtekeningen te verzamelen om meer veiligheid te eisen op het eiland. De lokale politie van San Antonio en Santa Eulària is begonnen met maatregelen om deze inbraken op het platteland te bestrijden, door onder andere meer controles in te zetten..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *