15.4 C
Ibiza Town

Plan Be blijkt perfecte locatie voor afterparty

Moet lezen

plan-be-rocketsDe locatie Plan Be, net even buiten Santa Gertrudis, blijkt een prima locatie voor een goede afterparty. Nadat wij op woensdagochtend een belletje kregen dat Shhh-Ibiza er een afterparty zou organiseren stonden we op scherp. Want als je weet wie er bij dit management zijn aangesloten, dan gaat het clubbershart sneller kloppen. En onze vermoedens bleken te kloppen. De line-up werd al snel bekend in het underground circuit: ROSSKO, YOUSEF, DJ SNEAK, CARL COX.

Dit zijn toch wel namen waarvoor je je reguliere werkzaamheden op de redactie onderbreekt. Snel werden er wat mensen bij elkaar getrommeld en voor we het wisten stonden we op de dansvloer van naar wat wij vinden één van de mooiste outdoor clubs van Ibiza: Plan Be.

Het feestje was voortgezet vanuit de Space, waar Carl Cox zijn feest “Revolution, the party Unites” organiseerde. Maar alleen Space bleek niet genoeg om het seizoen 2013 af te sluiten voor de Safehouse crew. Dus werd het feestje in één teug doorgezet in Plan Be, waar vanaf 12:00 ook het publiek bij mocht zijn. Van enige pers wilde de organisatie in eerste instantie niets weten, maar Ibizavandaag kreeg uiteindelijk toch officiële toestemming om verslag te doen van het feest.

Meteen bij binnenkomst was het duidelijk dat het publiek wat op dat moment aanwezig was al aardig wat uurtjes feesten in de benen had zitten. Yousef speelde hier op in door in een relatief rustig tempo te draaien zonder daarbij uit het oog te verliezen dat de meesten toch kwamen om nog even lekker door te dansen. Afwisselend draaide hij strakke minimal en de typische Balearic Deephouse. Het publiek genoot zichtbaar.

Een groot gejoel ging er door de club toen de grote Sneak plaats nam in de dj booth, waar het voltallige Safehouse Management in wisselende combinaties zichtbaar genoot, als ware het een Italiaanse booth bij DC10. Sneak pakte het publiek op vanaf de allereerste plaat en nam ze mee op een geweldig muzikaal avontuur zonder ook maar 1 momentje in te kakken. De Amerikaan genoot zichtbaar van het feestje en die belevenis was geheel wederzijds als je naar het publiek keek. We spraken Sneak nog even na zijn set en hij wist ons te vertellen dat we hem deze week nog een keertje in een live-set kunnen beluisteren via Ibiza Sonica.

Zonder verdere extra aankleding, acceptabele drankprijzen of acts van danseressen blijkt toch maar weer dat de muziek en het publiek een feestje moeten maken. Plan Be werd een stuk drukker, ondanks het feit dat er minimaal aan promotie was gedaan want de zaak is erg zuinig op hun vergunning. Al toen Carl door de voordeur binnenkwam ging er een gejoel op en kort na binnenkomst nam de eindbaas van de dancemuziek het over van Sneak, tot grote vreugde van de aanwezige clubbers.

Carl draaide een zeer strakke, maar in vergelijking met wat hij de nacht ervoor in Space had gedaan toch een downtempo setje. Al snel ging er nog wat volume op en het publiek ging compleet uit zijn dak. De club was inmiddels voor 70% gevuld en je kon zoeken wat je wilde, maar nergens stond iemand stil en clubbers zonder een glimlach op hun gezicht waren ook nergens te vinden. Een betere afsluiting van een seizoen Carl Cox was echt onmogelijk, zo was onze conclusie toen we moe maar zeer voldaan huiswaarts keerden.

Onze grote dank gaat uit naar het management van Plan Be en Safehouse management. Tot in 2014, want die afspraak staat!
[wppa type=”album” album=”1″][/wppa]

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel