Personeel woont in caravans vanwege te hoge huurprijzen

  • Home
  • Personeel woont in caravans vanwege te hoge huurprijzen

IBIZA – In Ses Variades op Ibiza is soort illegale camping ontstaan. Op dit moment staan daar maar liefst 16 caravans waar jongeren in wonen die voor de zomermaanden naar het eiland zijn gekomen om te werken. Kamperen in het wild of in de natuur is verboden op Ibiza, maar tot nu toe is daar door de autoriteiten nog niets aan gedaan.

Het gaat in de meeste gevallen om jongeren die in caravans en oude campers wonen, die zij of zelf mee hebben gebracht naar het eiland of die gehuurd worden.

In veel gevallen gaat het om oude kapotte caravans, vandaar dat er in de Diario de Ibiza gesproken wordt van een “caravanas-chambola” ofwel een caravan-krottenwijk.

Hoewel de jongeren natuurlijk liever niet in deze oude caravans of campers wonen, hebben zij vaak geen andere mogelijkheid als zij op Ibiza willen werken. De huren van appartementen en woningen zijn zo hoog, en de lonen erg laag, dus is het vaak onmogelijk om een normale woonruimte te vinden. Uiteraard spelen verhuurders daar op in door mini-kamers, balkons, garages, bestelbussen en dus ook caravans en zelfs tenten aan te bieden.

De situatie wat betreft de hoge huren en gebrek aan woonruimte op Ibiza gedurende de zomermaanden is niet iets nieuws. Toch lijkt het erop dat de autoriteiten de laatste jaren niets hebben gedaan om dit huur probleem op te lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *