Particuliere ziektekosten verzekering

  • Home
  • Particuliere ziektekosten verzekering

sangre_donacion2Jezelf particulier tegen ziektekosten verzekeren op Ibiza, hoe gaat dat in zijn werk? Ibizavandaag helpt je op op weg.

Omdat de zorg die door de Seguridad Social, de algemeen sociale verzekerinf, geboden wordt soms te wensen overlaat, sluiten veel Nederlanders en Belgen een aanvullende particuliere zorgverzekering af, ondanks dat deze twee verzekeringen elkaar op sommige gebieden overlappen.

 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een particuliere ziektekostenverzekering?

  • Of de verzekeraar is gespecialiseerd in zorgverzekeringen. Algemene verzekeraars sluiten vaak simpele maar zeer essentiële dekkingen, zoals het gebruik van een ambulance in het geval van een auto-ongeluk, uit.
  • De leeftijdslimiet om een zorgverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan je een verzekering afsluiten tot je 65 ste jaar. Bij sommige andere slechts tot je 60 ste jaar. Er zijn ook verzekeraars die een maximale aanvangsleeftijd hanteren van 75 jaar.
  • Of de verzekering doorloopt na je 65 ste of dat je terugvalt naar een basisdekking. Er zijn verscheidene verzekeraars waarbij de dekkingen teruglopen na je 65 ste jaar.
  • Of de verzekeraar zichzelf machtigt om je verzekering te annuleren als je teveel kosten heeft geclaimd.

De hoogte van de premie voor je particuliere ziektekostenverzekering in Spanje

De premie van de zorgverzekering is ook afhankelijk van een aantal andere factoren, zoals het gebruik willen maken van een Nederlandssprekende huisarts of specialist in Spanje, het in Nederland of België geholpen willen worden als je bijvoorbeel geopereerd moet worden of de mogelijkheid om je lopende behandeling voort te zetten in Nederland bij de arts die je al jaren kent.

Ondanks dat je je wellicht vertrouwd en veilig voelt bij een arts in Nederland, omdat je daar al jaren komt, is het goed te bedenken dat er ook goede Engels- en Duitssprekende artsen op Ibiza zijn. De premie kan enorm verschillen, het vergelijken van producten loont de moeite.

Kijk eens voor particuliere zorgverzekeringen in Spanje op onderstaande websites:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *