Park voor Santa Eularia

  • Home
  • Park voor Santa Eularia
park-eularia
De plek waar het hondenpark komt is reeds omheind. Foto: Toni Escobar.

SANTA EULARIA – De stad Santa Eulària bevordert de realisatie van een groot stedelijk park van 5.000 vierkante meter en tweede park voor honden van 1.600 vierkante meter.

Het park zal moeten verschijnen in de wijk Cas Capità. Door de groeiende bevolking in de stad en het toenemende aantal kinderen is er behoefte aan dergelijke voorzieningen volgens de gemeente. Diezelfde gemeente ontving twee jaar geleden een onderscheiding Child Friendly City. Het nieuwe stadspark zal twee verschillende gebieden kennen: één gericht op sport en spel en het andere zal  voorzien worden van tuinen met wandelroutes. De speeltuin zal verschillende recreatieve mogelijkheden bieden voor de kleintjes waarbij er extra gelet zal worden op de veiligheid.

De promenade en de tuinen zullen “volledig bedekt worden met gras en gevarieerde vegetatie besproeid met regenwater uit een eigen opslag van het park zelf” en zal beschikken over picknicktafels om feestjes zoals verjaardagen te kunnen vieren in een rustige omgeving.

Naast het stadspark en gescheiden door een “veiligheidshek” zal het eerste hondenpark in de stad gerealiseerd gaan worden. Dit neemt een ruimte in van 1.500 vierkante meter. In de zomer van 2012 was het ook Santa Eulària die als eerste gemeente stranden openstelde voor honden en nu volgen ze dan door de enorme behoefte met een park.

Het hondenpark kent straks ook twee verschillende gebieden. Eén zone is echt ingericht op een wandeling met de hond waar ook afvalbakken zullen komen om zakjes met uitwerpselen in te gooien, terwijl het andere gebied voorziet in de mogelijkheid om bijvoorbeeld wedstrijden agility te organiseren. Ook wordt het hondenpark voorzien van de mogelijkheid om de dieren water te laten drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *