Pacha groep protesteert

  • Home
  • Pacha groep protesteert

destinoIBIZA – De Pacha groep heeft een beroepsprocedure aangespannen tegen de gemeente omdat ze voor Destino geen muziekvergunning krijgen.

De gemeente Santa Eularia verbiedt het organiseren van muziekevenementen die buiten de normale activiteiten van een zaak vallen. Destino is een luxe hotel en geen discotheek. De wetgeving verbiedt de Pacha groep om in Destino permanente residentiële recreatieve activiteiten te ontplooien voor meer dan 500 mensen.

De Consistorie onderscheidt vier gebieden van overwegend toeristisch gebruik, waar uitbaters muziek in open lucht kunnen maken: Es Canar, Es Figueral, Cala Pada en Cala Llonga, en sluit de woonwijk van Cap Martinet, waar veel woonhuizen staan uit. En precies daar is Destino gevestigd.

De gemeente wijst erop dat de wijziging in de wet “unaniem” werd goedgekeurd door alle fracties die deel uitmaken van de gemeenteraad met als doel het waarborgen van een model voor toerisme “op basis van rust, kwaliteit en coëxistentie” tussen bezoekers en bewoners.

De feesten bij Destino zorgden voor veel controverses en protesten bij de buren van de club. In september 2014 beboette de gemeente Santa Eulalia de Pacha groep nog met € 28.001.- voor het organiseren van een feestje zonder vergunning.

 

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *