Overleg in de toeristensector over winterseizoen

  • Home
  • Overleg in de toeristensector over winterseizoen

ToeristenGisteren kwamen voor het eerst de vertegenwoordigers van de toeristenbranche bijeen om de stand van zaken te bepreken. Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van onder meer CAEB, PIMEEF, Kamer van Koophandel, de vakbonden CCOO en UGT, Bureau ontwikkeling toerisme, Ibiza Convention Bureau, de jachthavens, de Stichting voor de Toeristische Promoció, verscheidene beroepsverenigingen en de verschillende gemeenten.

In deze eerste vergadering van de Ibiza toeristische sector werd afgesproken om diverse workshops te organiseren over “belangrijke zaken”, aldus de wethouder voor Toerisme Carmen Ferrer. Bijvoorbeeld de (lucht)verbinding met het eiland in de wintermaanden en de ontwikkeling van nieuwe wetten die van toepassing zijn op de branche. Er kwam vooral ter sprake dat de luchtvaartmaatschappijen slechts zes maanden goede verbindingen hebben met het eiland. Een onmogelijke opgaaf is het dus voor de branche om het seizoen te verlengen zolang hier geen verbetering in zit.

De komende periode worden er regelmatig workshops en bijeenkomsten georganiseerd om in samenwerking tussen alle betrokken partijen betere resultaten te kunnen boeken.

Ibiza365.nl organiseert een themabijeenkomst over toerisme op Ibiza. Met een inleiding van Carmen Ferrer, lid van de eilandregering van Ibiza, politiek verantwoordelijk voor toerisme. Over haar beleid, over haar plannen. In een informele setting, vanzelfsprekend met alle gelegenheid om vragen te stellen. Op 12 december, om 18.00 uur. Bij restaurant Como in Santa Gertrudis. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

toerisme-sector
De bijeenkomst. Foto: Ultimahora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *