Overheid gaat vaste ankerpunten realiseren

  • Home
  • Overheid gaat vaste ankerpunten realiseren

glasvezel-herstelTer voorkoming van nieuwe beschadigingen aan de glasvezelkabel die tussen Ibiza en Formentera over de zeebodem loopt, zal de overheid vaste ankerpunten realiseren in 2014. De kabel raakte door ankers twee keer flink beschadigd in de zomer van 2013.

De minister van Economie en mobiliteit van de regering van de Nalearen, Joaquin Garcia, zei gisteren in Formentera dat er een verbodszone komt en dat er identificatieboeien komen voor plekken waar wel geankerd mag worden. Naast een verbodszone en duidelijk aangegeven ankerplaatsen zal het gebied rondom de kabel in het zomerseizoen 24 uur per dag in de gaten gehouden gaan worden volgens zomerseizoen. Naast deze maatregelen is de glasvezelkabel nu op kwetsbare plekken ook nog eens goed verankerd op de zeebodem en is deze op sommige plekken in een betonnen koker gelegd om incidenten zoals die zich voordeden op 16 juni en 30 juli 2013 in de toekomst te vermijden.

Bij de breuk zat heel Formentera dagenlang zonder telefoon en internet; het eiland liep hierdoor een flinke economische schade op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *