Overgang niet vlekkeloos

  • Home
  • Overgang niet vlekkeloos

dedicated-serverAMSTERDAM – Oplettende lezers hadden het natuurlijk al opgemerkt dat de overgang van Ibizavandaag van de ene naar de andere server niet geheel vlekkeloos is verlopen gisteren.

Het overgrote deel van de techniek achter Ibizavandaag wordt door onze eigen mensen gedaan, maar een klein deel werd door ons uitbesteed. En precies dat deel wat werd uitbesteed ging goed mis gisteren. De technische details zullen we je besparen. Het goede nieuws is dat Ibizavandaag.nl en Ibiza2day.com vanaf vandaag weer vol de volle 100% operationeel zijn en bovendien voorzien zijn van een ssl certificaat waardoor je de garantie hebt dat als je informatie naar ons opstuurt zoals je dat bijvoorbeeld doet bij het inloggen, al deze gegevens versleuteld worden verstuurd en dus niet zichtbaar zijn voor derden.

Naast deze verbetering biedt de nieuwe server die we in gebruik namen ook nog een veel meer performance en zijn we dus voorbereid op de toekomst. Over een paar weken staat de roll-out van ibiza2day.com gepland, waarna we een maand gaan testen met deze nieuwe website. Per 1 januari hopen we de testperiode af te kunnen sluiten en gaan we dan echt van start met de volledig Engelstalige editie van Ibizavandaag.

Ibizavandaag draait op een Dedicated server Intel Core i3 (dualcore), met een intern geheugen van 8 Gb RAM, voor de opslag van data gebruiken wij 2 harddisk van het type SATA met een opslag capaciteit van 250 Gb (raid) en we kunnen zonder problemen 10 Tb dataverkeer per maand consumeren. Ons netwerk is direct aangesloten op het op één na grootste internetknooppunt ter wereld: de AMS-IX. Onze netwerk verzekert u niet alleen van een enorme hoeveelheid bandbreedte, ook zal een bezoeker onze server razendsnel kunnen bereiken dankzij de lage latency van ons netwerk. Wij maken onder andere gebruik van groene stroom en energiezuinige hardware. Door deze en andere maatregelen is onze colocatie, Easynet Amsterdam, CO2-neutraal.

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *