Oudste hippiemarkt van het eiland Punta Arabí viert haar 45-jarige bestaan

  • Home
  • Oudste hippiemarkt van het eiland Punta Arabí viert haar 45-jarige bestaan

IBIZA – Eén van de oudste markten op het vakantie eiland Ibiza viert deze week haar 45-jarige bestaan. We hebben het hier natuurlijk over de populaire Hippie Markt Punta Arabí in de gemeente es Canar. Sinds 1973 heeft deze markt met ambachtelijke kooplui een grote naamsbekendheid gekregen en is de Hippiemarkt uitgegroeid tot het symbool van Ibiza.

 

De hippiemarkt ontstond in het jaar 1973, toen de eigenaar van het Hotel Club Punta Arabí ruimte beschikbaar stelde waar de vele hippies op het eiland hun ambachtelijk gemaakte spullen konden verkopen aan de weinige toeristen die toendertijd voor Ibiza als vakantiebestemming kozen. Je je kan het je nu misschien niet voorstellen, maar in de jaren zeventig kwam er nog bijna niemand op Ibiza.

 

In het begin waren er maar vijf kraampjes op de ‘markt’. Er werd hier onder andere gebak verkocht, maar ook was er bijvoorbeeld een vrouw van Formentera die eigengemaakte truien verkocht van wol van haar eigen schaap, een jongen die puppies verkocht, kinderen die speelgoed ruilden en een man die juwelen uit India verkocht. De kraampjes bestonden toen uit niet meer dan een deken die strategisch onder de bomen in de schaduw geplaatst werden. Samen met die eerste verkopers was er ook muziek met jam sessies bestaande uit percussie, violen, gitaren en zang.

 

Nu, 45 jaar later, is deze hippiemarkt uitgegroeid tot dé toeristische attractie van Ibiza en staan er ongeveer 600 kraampjes. Elke woensdag tussen 10 en 19 uur komen er duizenden mensen naar Punta Arabí om te genieten van dit ultieme hippie sfeertje, en natuurlijk om de ambachtelijke artikelen en producten te kopen.

Andere hippiemarkten op Ibiza

De Punta Arabí hippiemarkt is volgens eigen zeggen de oudste van het eiland maar wellicht niet meer de bekendste (en ook niet meer de meest toeristische en drukke).

De andere bekende hippiemarkt op het eiland ken je vast wel. Les Dalias bestaat sinds 1985 en hier kan je meer dan 200 kraampjes te vinden zijn. De Les Dalias markt is te vinden in Sant Carles de Peralta en is elke zaterdag tussen 10 en 20 uur geopend. Les Dalias zelf zegt dat deze markt al bestaat sinds 1954, en dus eigenlijk de oudste hippiemarkt op het eiland moet zijn. In 1954 waren er echter nog geen hippies.

In de haven van Ibiza stad (Eivissa) wordt elke avond tussen 17 en 01 uur een markt georganiseerd met ambachtelijke producten. Het is niet echt een hippiemarkt maar ook is de sfeer hier top.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *