Oranje treft Costa Rica in kwart finale

  • Home
  • Oranje treft Costa Rica in kwart finale

wkbrazilie-logoOranje moet het aanstaande zaterdag in de kwartfinale van het WK voetbal opnemen Costa Rica, dat zich gisteren na een enorme slijtageslag winnaar mocht noemen in de wedstrijd tegen Griekenland. Het duel Nederland-Costa Rica op 5 juli in Salvador begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Nog nooit eerder in de historie kwamen beide landen tegen elkaar uit. Nederland treft met Costa Rica een tegenstander met aanzienlijk meer minuten in de benen, want Costa Rica en Griekenland hadden in Recife namelijk een verlenging en strafschoppen nodig om een beslissing te forceren. En dat allemaal bij een temperatuur van dik dertig graden.

De Grieken wisten pas in de slotfase toe te slaan. In de laatste groepswedstrijd tegen Ivoorkust werd ook pas in blessuretijd de volgende ronde bereikt door het Griekse elftal. Tegen Costa Rica was dat al niet anders, want pas in blessuretijd werd er door Papastathopoulos de gelijkmaker gescoord.

In de verlenging kregen de Grieken de beste kansen, maar de tien van Costa Rica (Oscar Duarte kreeg rood) kregen het voor elkaar om het uit te laten draaien op een strafschoppenserie. Die wonnen ze met 5 tegen 4. Alleen de Griek Theofanis Gekas miste.

De verwachting is dat het doodstil zal zijn op straat aanstaande zaterdag in Nederland. Voor de wedstrijd tegen Mexico bijvoorbeeld waren er gisteren alleen al naar het museumplein 45.000 oranje supporters gekomen. De politie had het plein afgesloten omdat het afgeladen vol was.

Ook op Ibiza doen inmiddels niet alleen de Hollandse kroegen er alles aan om het publiek te trekken, ook Spaanse kroegen zorgen voor grote schermen en verscheidene beachclubs hebben extra grote schermen zodat de wedstrijden vanaf het strand te volgen zijn voor de fans.

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *