Optreden Koninginnekoor in San Augustin

  • Home
  • Optreden Koninginnekoor in San Augustin

k-koorBovenop een wit kerkje, pleintje er voor en, zoals het hoort, aan de zijkant een kroegje voor na de mis. We zijn in San Augustin. Op het programma staat een optreden van het Koninginnekoor uit Amsterdam.

Het kroegje, Can Berry, blijkt ook onderdeel van een chique restaurant en een drietal terrassen Op één daarvan wordt gedekt voor 33 personen: ja er treedt vanavond een Nederlands koor op in Can Blau. Oké, daar komen wij voor…

Can Blau is de muziekschool, ondergebracht in een gebouw met blauwe dakpannen en gesponsord door een aantal Europese instellingen. Op het binnenplein staan stoelen opgesteld voor een denkbeeldig podium. Het Koninginnenkoor uit Amsterdam Zuid zal vanavond samen met het plaatselijk koor Can Blau een uitvoering geven. Het lokale koor, bestaand uit een gemengd gezelschap, opent de sessie waarna het de beurt is aan de Amsterdamse dames. Het publiek is dan gegroeid naar een vijftigtal in hoofdzaak Hollanders.

De dames zijn allen gekroond tot Koningin met een echt kroontje. Wat het bestuur de uitspraak ontlokt: Als Maxima eens even geen tijd heeft mag zij ons altijd bellen. Opgericht op Koninginnedag wordt er op 30 april bij traditie gezongen en is ook de oorsprong van de naam verklaard.

Dirigente Ien van Duynhoven heeft de arrangementen zelf driestemmig geschreven met een aantal hele leuke accenten. Samen met pianiste Maddie weet zij de dames tot een grootse prestatie te bewegen. Ook het publiek weet zij op sympathieke wijze te bespelen zodat refreinen van bekende nummers versterking krijgen van een veertigtal stemmen. Nummers als “Het kleine café aan de haven, Malle Babbe en Bloed, Zweet en Tranen zijn uitermate geschikt om een sfeertje te maken. Als dan ook nog “ik zal nooit meer dronken wezen”in allerlei toonaarden wordt gebracht is het feest compleet.

Een bijzondere avond die tot stand kwam door samenwerking van op Ibiza wonende oud leden van het Koninginnenkoor, Nederlandse leden van het Spaanse koor Can Blau, vele vrijwilligers en niet te onderschatten de muziekschool Can Blau.

koninginnekoor-optreden
Het koor in volle sterkte

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *