Oproep voor wintervluchten Transavia

  • Home
  • Oproep voor wintervluchten Transavia

transaviaEen op Ibiza wonende gezagvoerder bij Transavia doet via onze Facebook groep “Nederlanders op Ibiza” een oproep om het voor elkaar te krijgen dat zijn werkgever volgend jaar rechtstreeks gaat vliegen van Amsterdam naar Ibiza.

We citeren letterlijk uit de groep:

Wil jij dat Transavia ook in de winter op Ibiza vliegt vanuit Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven?

Ik ook!

Mijn naam is Sascha van Druten. Ik werk 15 jaar bij Transavia waarvan de laatste 8 jaar als gezagvoerder. Sinds april woon ik op Ibiza.
Afgelopen jaren zijn de vluchten uit Nederland naar Ibiza toegenomen. Komend zomer seizoen vliegt Transavia weer twee keer vaker vanuit Nederland naar Ibiza.
Transavia vliegt echter niet in de winter op Ibiza.
Sinds een paar jaar is Ibiza voor Transavia een zeer succesvolle lijn en kan deze concurreren met Alicante, Malaga en Faro.
In de winter is er over-capaciteit van vliegtuigen en bemanningen. Als er genoeg verdient kan worden aan vluchten naar Ibiza in de winter dan doet Transavia dit.

Bij deze wil ik jullie oproepen om met ideeën te komen en jullie enthousiasme te laten merken.
Heb jij bijvoorbeeld connecties in de reisbranche? Zijn er touroperators die een aantal stoelen kopen om als pakketreis met hotel en transfer in de markt te zetten?
Heb jij contacten met hotels of heb je zelf een appartement welke je in de winter wilt verhuren? Kunnen wij bedenken waarom het voor de Nederlandse toerist interessant is om in de Winter naar Ibiza te gaan?
Of is er iets te bedenken hoe wij de Ibicenko geïnteresseerd krijgen om naar Nederland te vliegen?

Waarschijnlijk zijn heel wat ideeën nutteloos maar het zou toch maar net zijn dat jouw idee bijdraagt aan doorvliegen van Transavia in de winter.

Waar ikzelf aan zit te denken is het volgende:

Twee vluchten per week:
Vrijdag: 07:00 Amsterdam-Ibiza 09:40(aankomst Ibiza)
10:10 Ibiza-Palma de Mallorca11:40 12:20Amsterdam (14:40 aankomst Amsterdam)
Zondag: 15:30 Amsterdam-Ibiza18:10(aankomst Ibiza),
18:40 Ibiza-Palma de mallorca19:10, 20:00 palma de mallorca-Amsterdam (22:40aankomst Amsterdam)
Op deze manier vlieg je of op de heenreis via Palma de Mallorca of op de terugreis of je nou van zondag tot en met vrijdag gaat of van vrijdag tot en met zondag.
Waarom via palma de Mallorca?
Dit kan het eerste jaar zorgen dat de vliegtuigen genoeg gevuld worden zodat de business case sterker is. Als de vluchten vol genoeg zitten kan het jaar erop zowel Ibiza als Mallorca afzonderlijk gevlogen worden.
Waarom deze vliegtijden?
Hiermee zijn de vliegtuigen en bemanningen maximaal inzetbaar op de dag en kan dit vluchtschema zowel op Amsterdam/Rotterdam als Eindhoven gevlogen worden in verband met de openingstijden.

Natuurlijk helpt het, als ook jij deze zomer voor Transavia kiest van en naar Ibiza, maar dit is geen goedkope manier om reclame te maken voor mijn werkgever. Dit is puur uit eigen belang om mijn thuis (elke week) makkelijker te bereiken.

Zonder iets te beloven is het voor mij duidelijk dat het een kwestie van tijd is voordat Transavia ook in de winter op Ibiza vliegt. Met onze gezamenlijke inzet kunnen wij dat moment bespoedigen.

Groetjes, Sascha van Druten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *