16.2 C
Ibiza Town

Oproep tot stop slangen invasie

Moet lezen

slangen ibizaDe wethouder voor Milieu, Pepa Costa, heeft het ministerie van Binnenlandse zaken een brandbrief gestuurd over de verontrustende invasie van slangen op Ibiza. Hij is enorm bezorgd over het aantal meldingen wat in snel tempo toeneemt.

Costa wees erop dat de belangrijkste route van binnenkomst van deze dieren de import van bomen zoals olijven zijn. Eenmaal op het eiland zwerven de dieren uit over het hele eiland en dit heeft zowel op het milieu als op de bewoners een grote impact.

Er wordt momenteel bestudeerd hoe ernstig de situatie is en de consul wil eerst afwachten wat de uitkomst van dit onderzoek is voor er concrete maatregelen komen. Costa heeft echter gezegd dat er haast gemaakt dient te worden omdat de situatie bijzonder ernstig is. Eén van de te nemen maatregelen is de huidige populatie uitroeien op het eiland en strenger toezicht op de import van planten en bomen.

Slangen komen van nature niet voor op Ibiza. Ibizavandaag maakte reeds een slangen kaart, als je zelf slangen hebt gezien dan horen we dat graag.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel