Opnieuw een krant weg van Ibiza

  • Home
  • Opnieuw een krant weg van Ibiza

ultimahora-stoptIBIZA – Steeds meer lijkt de gedrukte pers te lijden onder het bestaan van het internet. Na bijna 18 jaar valt dan ook het doek voor de papieren versie van Ultima Hora Ibiza y Formentera.

Het blad was in handen van de uitgeversgroep Ultima Hora op Mallorca. De hoofdredacteur Miquel Serra laat weten dat de krant al vijf jaar tegen rode cijfers aankijkt en dat kan natuurlijk niet langer doorgaan. Twee jaar geleden werd in een reorganisatiepoging het aantal redactiemedewerkers van de krant al teruggebracht van 20 naar 11, maar dit blijkt nu dus niet voldoende. Er zijn nu plannen om in samenwerking met de Prensa Pitiusa (eigenaar van het lokale televisiestation TEF en de wekelijkse krant Prensa Pitiusa) een nieuw dagblad op de markt te brengen. Mocht dit plan doorgaan dan zijn de banen van vijf redactieleden in ieder geval gered. Het plan staat echter nog in de kinderschoenen op dit moment.

Voor de Spaanstalige bewoners van Ibiza en Formentera zal Ultimahora nog tot aan het einde van de maand mei verschijnen en dan is het definitief klaar met de krant.

De redactie betreurt het einde van deze krant, die een meer dan uitstekende bron van nieuws was voor de bewoners van Ibiza en Formentera. We hopen dan ook dat de plannen slagen en er een nieuw dagblad in samenwerkingsverband in de kiosken komt op korte termijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *